Quiz Bijnieruitputting

Leestijd: < 1 minuten

Zet bij iedere stelling het cijfer dat er het beste bij past

0 = nooit / zelden
1 = soms / een beetje
2 = gemiddeld in intensiteit of optreden
3 = intens / ernstig of veelvuldig

Bron: Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome
door Dr. James L. Wilson

Deze vragenlijst geeft veel van de algemene oorzaken van vermoeidheid weer alsmede de stress symptomen die horen bij Bijnieruitputting. Hoewel deze vragenlijst niet bedoeld is als een losse methode om Bijnieruitputting vast te stellen, kan deze test helpen bij het vaststellen en bepalen van de ernst van Bijnieruitputting bij een patiënt.

Instructies: Vul a.u.b. het gepaste cijfer in bij elke vraag in de kolommen beneden. Gebruik de waardes 0-3 zoals hierboven uitgelegd. Zodra je alle vragen hebt ingevuld ga je helemaal naar beneden toe en druk je op “berekenen”. Vervolgens worden je score en evaluatie automatisch berekend.

Opmerking: Één kolom van de vragenlijst heeft de titel “Verleden” en de andere kolom heeft de titel “Heden”. Verleden refereert aan de tijd toen je je goed voelde. Als je geen specifieke tijd kan herinneren pak dan het moment waarom je symptomen erger begonnen te worden. Het helpt om de datum die je hebt gevonden op te schrijven zodat je dit niet vergeet. Al je antwoorden in de “Verleden” kolom gaan over hoe je je voor die datum voelde. De “Heden” kolom gaat niet per se over vandaag, maar over hoe je je in het algemeen voelt in de huidige tijd of na het moment van de “Verleden” kolom.

2.9/5 - (22 stemmen)