Behandeling

Leestijd: 2 minuten

Bijnieruitputting kun je niet met een pilletje van de dokter behandelen maar vraagt aanpassingen in je levensstijl en je dieet. Bijnieruitputting ontstaat vaak na een stressvolle of traumatische gebeurtenis of kan zich gaan opbouwen.

Voor een optimale behandeling van Bijnieruitputting is het van belang onder andere rekening te houden met de volgende zaken: Voeding, Supplementen, Hormonen, Ademhaling & Sporten.

Inhoudsopgave

Stress vermijden

Daarnaast is het van belang om alle stressbronnen in je leven te vermijden. Stressbronnen kunnen onder andere veroorzaakt worden door ongezonde voeding, verkeerd ademhalen en elke vorm van fysieke stress en mentale stress.

Tot fysieke stress hoort bijvoorbeeld een zware operatie, maar ook een een infectie of een chronische ziekte, te weinig slapen, te veel of te intensief sporten.

Tot mentale stress hoort bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, een (vecht)scheiding, financiële problemen, stress op je werk. Sommige zaken kun je natuurlijk niet vermijden zoals een zware operatie of een scheiding, maar wees je er dan goed van bewust dat dit ook je lichaam belast en geef jezelf wat meer de ruimte op zulke momenten.

stress vermijden

Om zo snel mogelijk te herstellen van Bijnieruitputting is het van belang dat je alle bovengenoemde zaken onder de loep neemt en de stressbronnen uit je leven mijd. Als je bijvoorbeeld stress op je werk ervaart kun je overwegen om van baan te wisselen of als dat niet lukt kun je wellicht minder gaan werken, of iets vaker thuis werken.

Het is ook niet alleen de stressbron die ervoor zorgt dat je stress ervaart, het is ook de manier waarop jij dit interpreteert, en dat veroorzaakt de stress. Als je een andere persoon in jouw situatie plaatst, reageert hij/zij waarschijnlijk heel anders en ervaart wellicht helemaal geen stress.

Het is dus ook van belang dat je kijkt naar je eigen gedrag en wat vaker relativeert of de humor van een situatie inziet. Zo voorkom je dat je meteen in de stress schiet. Denk eens goed na over hoe je anders kan reageren of beter met bepaalde zaken om kunt gaan.

Kijk daarbij ook eens naar hoe mensen in je omgeving daarmee omgaan en leer daar van.

3.8/5 - (10 stemmen)