Dr. James Wilson

Leestijd: < 1 minuten

Hoewel de aandoening Bijnieruitputting aan het begin van de 20e eeuw al werd ontdekt, was het een chiropractor genaamd Dr. James Wilson die het, in 1998,  voor het eerst onder de aandacht van het grote publiek bracht. Het was dan ook Dr. Wilson die de term Bijnieruitputting bedacht – voor die tijd werd het o.a. niet-Addison hypoadrenia, bijnier neurasthenie, subklinische hypoadrenia, adrenale apathie, neurasthenie genoemd.

Dr. Wilson staat het meest bekend om zijn in 2001 verschenen boek,  Bijnieruitputting – Het stresssyndroom van de 21e eeuw.

In dit boek vat hij zijn ervaringen met zijn patiënten samen. Gedurende 24 jaar, heeft hij patiënten behandeld voor Bijnieruitputting en hen geholpen hun gezondheid en vitaliteit terug te winnen. Zijn boek is een uitstekende bron van informatie als je meer over Bijnieruitputting wilt leren.

Dr. Wilson bezit drie doctorale titels en twee mastertitels voor verschillende disciplines en ontving zijn Ph.D. in Human Nutrition aan de Universiteit van Arizona, met bijvakken in immunologie, microbiologie, farmacologie en toxicologie. Daarnaast draagt hij de titels  “Doctor of Chiropractic” en “Doctor of Naturopathic Medicine”. Zijn mastertitels zijn voor bionutrition en experimental psychology.

Dr. Wilson is één van de 14 oprichters van het Canadian College of Naturopathic Medicine (CCNM) in Toronto. Zijn naam staat op de lijst van The International Who’s Who in Medicine en momenteel woont hij in Tucson, Arizona.

Dr. James L. Wilson
Dr. James L. Wilson
3.9/5 - (11 stemmen)